donderdag 15 december 2022

Hoe Abraham Jongelijn uiteindelijk toch kon trouwen (3)

(vervolg)

Op 25 maart 1817 is te Heemstede geboren: Catharina, wettige dochter van Abraham Jongelijn en Catharina Gluijsteen, zijn huisvrouw:


De akte vermeldt, dat Abraham Jongelijn smid is onder de Rijdende Artillerie, hetgeen betekent, dat deze Abraham dezelfde is als, die welke in 1821 trouwt te 's-Hertogenbosch. Er staat weliswaar in de geboorteakte, dat Catharina Gluijsteen de huisvrouw is van Abraham Jongelijn, maar dat kan niet juist zijn. Over het kind Catharina is verder niets te vinden.  

Misschien is de moeder Catharina Gluijsteen dezelfde als die op 17 mei 1817 te Leiden trouwt met Cornelis Jacobus Mulder:

Uit dit huwelijk wordt op 29 november 1817 te Leiden een zoon Isaac Johannes geboren:

Als de Catharina Gluijsteen, die in maart 1817 te Heemstede moeder wordt, dezelfde is als die welke in november 1817 te Leiden moeder wordt, zou dat betekenen, dat zij in acht maanden tijd twee keer moeder is geworden, niet onmogelijk, maar wel onwaarschijnlijk. Als we het hier echter over twee naamdragers Catharina Gluijsteen hebben, is de vraag: Waar zijn de Catharina Gluijsteen en haar dochter Catharina gebleven?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten