donderdag 7 december 2017

Een lange naam (1)

Op 5 juli 1878 is te Slochteren geboren: Christine Adriana Lucretia Catharina Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren:


Haar broer Evert Jan wordt op 19 oktober 1915 te Slochteren vader van een dochter Geertruida Hermanna Louisa Christina, waarbij het  totaal aantal letters van haar voornamen toevallig precies gelijk is aan dat van haar bovengenoemde tante nl. 33:


Kort nadat haar vader Evert Jan op 27 april 1952 te Slochteren overlijdt, verschijnt in het Nieuwsblad van het Noorden van 29 april 1952 de volgende advertentie:


Opmerkelijk is dat de achternaam van zijn beide kinderen wordt afgekort tot Th. à Th. van der Hoop van Slochteren.
Evert Jan Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren trouwt op 18 februari 1908 in Den Haag met Catharina Cornelia Star Numan:
Evert Jan is op 4 februari 1875 te Slochteren geboren en ook dan heeft zijn vader Abraham Johan als achternaam Thomassen à  Thuessink van der Hoop van Slochteren:


Als de ouders van Evert Jan, Abraham Johan en Geertruida Ketelaar op 7 augustus 1873 trouwen te Rotterdam, heet de bruidegom echter Thomassen à Thuessink van der Hoop:


Hij tekent de akte als Th. á Th. van der Hoop van Slochteren. Dit is echter niet de eerste keer, dat Abraham Johan zich zo noemt. Daarover meer in het volgende blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten