donderdag 6 juli 2017

Een onbekende familie Storm van 's-Gravezande

Er is al het een en ander gepubliceerd over de familie Storm van 's-Gravesande in o.a. het Nederlands Adelsboek van 1952 en 2009 en recent nog in de aflevering mei/juni 2017 van het tijdschrift Gens Nostra. Merkwaardig genoeg wordt in geen van deze publicaties de hier behandelde familie Storm van 's-Gravesande behandeld. De stamvader van deze familie is op 6 april 1803 geboren te 's-Gravenhage als Eduard Hendrik Jan,zoon van Eduard Hendrik Jan Storm van 's-Gravezande en Hendrika Henderiks:


Het kind is op 1 juni 1803 gedoopt en bij die doop is de vader niet aanwezig. Eduard Hendrik Jan Storm van 's-Gravezande trouwt op 26 december 1833 te Breda met Petronella Trommelen:


De vader van de bruidegom wordt niet in de huwelijksakte genoemd, de moeder wel: Hendrika Hendriks, wonende te Nijmegen en gehuwd met Johannes Stephanus Horn. De moeder van de bruidegom geeft bij notariële akte huwelijkstoestemming aan haar zoon. Uit die akte blijkt dat Eduard Hendrik Jan Storm van 's-Gravezande buiten huwelijk is verwekt door wijlen Eduard Hendrik Jan Storm van 's-Gravezande. Wanneer en waar de vader van de bruidegom is overleden, wordt niet vermeld:


Uit genoemd huwelijk zijn vier kinderen geboren, van wie er twee op jonge leeftijd overleden. Dochter Hendrika Sophia, geboren Breda 1 januari 1834, trouwt op 4 mei 1853 te Maastricht met Josephus Ludovicus Loijens. Zoon Eduard Hendrik Jan, geboren Venlo 18 december 1840, trouwt op 8 januari 1868 te Maastricht met Anna Maria van Dommelen:


Een van de getuigen bij dat huwelijk is Egbert Horn, 45 jaar, vaderlijke halve oom van de bruidegom. Egbertus Horn is op 18 juli 1822 te Gorinchem geboren, zoon van Johannes Stephanus Horn en Hendrika Hendriks en een halfbroer van de vader van de bruidegom.
Uit dit huwelijk zijn vijf kinderen geboren, van wie er vier jong overleden. Het enige kind, dat volwassen zou worden, is dochter Eugenie Maria Caroline Christina, die op 5 augustus 1872 te Nijkerk is geboren:


Zij overleed op 28 september 1950 ongehuwd te Zutphen, haar achternaam wordt dan geschreven als Storm van 's-Gravesande:Met haar overlijden is deze familie Storm van 's-Gravezande uitgestorven. Een raadsel blijft, wie Eduard Hendrik Jan Storm van 's-Gravezande is, de vader van het in 1803 in 's-Gravenhage geboren kind. Het zou mij niet verbazen, dat de vader van het kind wél Storm van 's-Gravezande heeft geheten, maar dat de voornamen niet kloppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten