donderdag 8 juni 2017

Van der Zwet Slotemaker en van der Zwet Slotenmaker (2)

Uit het huwelijk van Cornelis van der Zwet Slotenmaker en Dirkie Jasperse zijn twee kinderen geboren. Zoon Cornelis is op 30 juli 1850 te Velsen geboren, zijn vader heet dan Cornelis van der Zwet Slotenmaker:


De vader tekent de akte als C van der Zwet Slotemaker.
Dochter Klaasje is op 18 augustus 1853 te Velsen geboren, haar vader heet dan Cornelis van der Zwet!:


Nu tekent de vader als C v d Zwet.
Hij overlijdt op 28 december 1858 te Velsen als Cornelis van der Zwet, zoon van Cornelis en Cornelia Slotemaker:


Zijn weduwe overlijdt op 13 december 1902 te Beverwijk als Dorothea Jasperse, weduwe van Cornelis van der Zwet Slotenmaker!:



Genoemde zoon Cornelis trouwt op 19 november 1873 te Velsen als Cornelis van der Zwet Slotenmaker met Maria Zonneveldt. Dit is de eerste akte waarin de achternaam van der Zwet Slotenmaker (weliswaar ten onrechte) wordt gebruikt:


Er is nog wel een probleem op te lossen: de vader van de bruidegom heet in de geboorteakte van de bruidegom Cornelis van der Zwet Slotenmaker en in zijn overlijdensakte Cornelis van der Zwet. Dat zien de bruidegom en bruid niet als een probleem, want de huwelijksakte vermeldt, dat de comparanten de identiteit van de personen, wier namen in de overlegde stukken zijn gespeld Cornelis van der Zwet en Cornelis van der Zwet Slotenmaker, verklaren.

Bij alle kinderen, die uit dit huwelijk zijn geboren, heet de vader Cornelis van der Zwet Slotenmaker, maar bij de huwelijken van twee van hun zoons gaat er wederom iets mis. Zoon Nicolaas, geboren Velsen 6 oktober 1878, trouwt op 7 januari 1904 te Velsen als Nicolaas van der Zwet Slotenmaker met Tonia Oldenburg, niets aan de hand dus:


Zoon Franciscus, geboren Velsen 24 januari 1881, trouwt op 6 september 1906 te Velsen als Franciscus van der Zwet Slotemaker (zonder n), met Catharina Johanna Oldenburg, terwijl in het extract van zijn geboorteakte de achternaam wordt gespeld als van der Zwet Slotenmaker (mét een n):


Hetzelfde gebeurt bij het huwelijk van zoon Cornelis, geboren Velsen 26 december 1874. Ook hij trouwt met de achternaam van der Zwet Slotemaker, op 8 oktober 1902 te Wijk aan Zee en Duin met Catharina Duin, terwijl in zijn geboorteakte staat dat hij van der Zwet Slotenmaker heet:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten