woensdag 17 juni 2020

Drie zoons Johannes in één gezin in de 19e eeuw, van wie de oudste en de jongste trouwden en de middelste jong overleed (1)

Het komt wel vaker voor, dat er drie zoons met dezelfde naam in een gezin zijn. Als ik u nu vertel, dat twee van deze zoons zijn getrouwd, dan ga je er vanuit, dat dat dan wel de twee jongste zoons zullen zijn. Maar in het nu te behandelen gezin, doet zich de merkwaardigheid voor, dat de oudste Johannes trouwt, de middelste zoon Johannes op 1-jarige leeftijd overlijdt en de jongste zoon Johannes ook trouwt. De drie zoons Johannes zijn alle drie zoons van Hent Heijl en Anna Claassen, die op 23 juli 1809 te Beers trouwen:



Uit hun huwelijk worden te Cuijk drie zoons Johannes geboren, die ik hierna zal aanduiden met de oudste, de middelste en de jongste.

Johannes de oudste wordt op 23 januari 1816 te Cuijk geboren, de vader heet dan Hendricus Heil:


Hij trouwt op 18 oktober 1847 te Cuijk met Jacomina van de Logt:



Johannes Heil overlijdt op 1 februari 1866 te Cuijk als Johannes Heijl, echtgenoot van Wilhelmina van de Logt:


Jacomina van de Logt overlijdt als Wilhelmina van de Logt, weduwe van Johannes Heijl op 2 oktober 1869 te Cuijk:


(wordt vervolgd)

1 opmerking:

  1. Het is (bij mij, voorouders in Zuid-Holland-Zuid en het deel van Noord-Brabant dat ooit bij Holland hoorde) meestal voor 1700 dat er 2 overlevende zonen met dezelfde naam zijn, bijv. als man en vrouw een vader met dezelfde naam hadden of de man 2 vrouwen had, wier vader hetzelfde heette.

    BeantwoordenVerwijderen