donderdag 11 juli 2019

Nieuwe huizen te 's-Hertogenbosch in de jaren 1831-1835 (2)

Nog een derde nieuw huisje aan de Weversplaats: Op 31 januari 1835 werd in één der nieuwe huisjes aan de Weversplaats Johannes Weber geboren, zoon van de ongehuwde moeder Catharina Weber. Zijn achternaam werd later door huwelijk van zijn moeder te Breda op 20 oktober 1835 met Joannes Prattenburg (de bruid heet dan Catharina Webers) gewijzigd in Prattenburg:


Aan de Papenhulst zijn blijkbaar de meeste nieuwe huisjes gebouwd, als we de geboorteakten mogen geloven. Laurentius van Santen werd op 28 september 1834 in een nieuw huisje aan de Papenhulst geboren:


Carolus Wilhelmus Klaassen werd op 18 februari 1835 in een niet-genummerd nieuw huisje aan de Papenhulst geboren:


Maria Adriana Medicus werd op 17 oktober 1835 geboren in een huis aan de Papenhulst, dat niet van een nummer was voorzien, en dus waarschijnlijk één van de nieuwe huisjes is:


Godefridus Henricus Jonkergouw werd op 14 september 1835 in een nieuw huis zonder nummer aan de Snelstraat (lees Snellestraat) geboren:


Van de echtelieden Elbert Zitwing en Joanna Catharina Houtmans worden er drie kinderen in één der nieuwe huisjes aan de Papenhulst geboren.
Zoon Johannes Reinier wordt op 14 september 1832 in een nieuw huisje zonder nummer  aan de Papenhulst:


Je zou verwachten dat kort na zijn geboorte zijn geboortehuis van een nummer wordt voorzien. Maar dat is niet zo: Op 30 mei 1834 wordt zoon Elbert geboren van genoemd echtpaar en ook zijn geboortehuis is niet van een nummer voorzien:


Als het volgende kind, Adriana Gertrudis op 11 oktober 1835 wordt geboren is haar geboortehuis nog steeds niet van een nummer voorzien!:


Men maakte dus in 's-Hertogenbosch niet erg veel haast met het nummeren van nieuwe huizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten