woensdag 18 september 2019

Het ontstaan van de achternaam Pino Post (2)

Er zijn nog twee broers van Hermanus Post getrouwd. David Post trouwde zelfs twee keer. Zijn eerste huwelijk vond plaats in Den Haag op 24 september 1828 met Maria Post. David Post is op 22 februari 1808 in Den Haag geboren en op 28 februari 1808 gedoopt. Maria Post is op 15 februari 1808 in Den Haag geboren en op 21 februari 1808 gedoopt, dochter van Frans Post en Margaretha Welsink. De ouders van bruidegom en bruid zijn zoals we reeds in het vorige blog zagen op dezelfde dag getrouwd:


Ook David krijgt huwelijkstoestemming van zijn grootmoeder van vaderskant.
Zijn broers Hermanus Post en Pieter Pino Post zijn getuigen bij het huwelijk.

David trouwt voor de tweede keer, ook in Den Haag, op 28 oktober 1840 met Gerharda Eva Koolman:


Ook nu zijn zijn broers Hermanus Pino Post en Pieter Pino Post getuigen. Bij het vorige huwelijk heette Hermanus nog Hermanus Post.

Broer Dirk, geboren Den Haag 7 april 1820, trouwt aldaar op 25 juni 1845 met Maria Johanna van Cranenburgh:


Bij zijn huwelijk zijn zijn drie broers Hermanus Pino Post, Pieter Pino Post en David Post getuigen. Twee broers heten dus Pino Post en de derde Post.

De vraag blijft: waar komt de achternaam Pino Post vandaan?
De oplossing geeft de Nederlandsche Staatscourant van 28 juli 1820:


Frans Post heeft blijkbaar op persoonlijke titel, d.w.z. alleen voor hemzelf bij Koninklijk Besluit van 12 juli 1820 de achternaam Pino Post aangenomen. Twee van zijn zoons nl. Hermanus en Pieter nemen die achternaam over en zijn andere twee zoons David en Dirk blijven zich Post noemen. Het nageslacht van Hermanus Pino Post is in mannelijke lijn uitgestorven. Alle naamdragers Pino Post stammen af van zijn broer Pieter Pino Post.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten