donderdag 20 september 2018

De Zwolse drieling Lankhorst werd 52 jaar in 1842 (2)

Op 3 mei 1826 trouwen te Zwolle Klaas Mouw en Willemina Lankhorst. Zij is gedoopt te Zwolle 7 februari 1790, dochter van Hendrik Lankhorst, wonende te Zwolle en wijlen Johanna Rensink.


De bijlagen bij de huwelijksakte bevatten een afschrift van haar doopinschrijving en een afschrift van de overlijdenakte van haar moeder:


Haar moeder is op 20 juni 1813 te Zwolle overleden volgens de bijlagen en deze datum correspondeert met de overlijdensakte:


De vader van de bruid wordt in deze akte Evert genoemd en niet Hendrik zoals hij eigenlijk (althans volgens de doopinschrijving) heet.

De vader van de drielingzusters overlijdt op 19 september 1831 als weduwnaar van Johanna Oven. De aangifte geschiedt door Klaas Mouwe, dat is de schoonzoon van de overledene hoewel dat er niet bij staat:



Conclusie: De drielingzusters zijn op 7 februari 1790 te Zwolle gedoopt en hebben hun vijftigste verjaardag dus een jaar te laat gevierd. Hun vader heet Hendrik Lankhorst, maar wordt ook Evert genoemd. Hun moeder heet Johanna Rensink, maar wordt ook Janna Alferink, Johanna ten Haven, Johanna Oven en Johanna Renzink genoemd!!
De drieling is 52 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten