donderdag 11 mei 2017

Erkenning van doodgeboren kind door vader (2)

Op 19 april 1838 bevalt Maria Herbers te 's-Hertogenbosch van een doodgeboren zoon. Het kind wordt erkend door Lambertus Pieter Teuwe, oud circa 26 jaar, hoornblazer:


Nader onderzoek heeft geleerd, dat de naam van de vader verkeerd in deze akte is vermeld. Deze dient te luiden: Lambertus Pieter Tuewe Kragt, waarbij Kragt de achternaam (die in de genoemde akte niet wordt vermeld!) en Lambertus Pieter Tuewe de voornamen! Lambertus Pieter Tuewe Kragt trouwt op 12 februari 1843 te Vledder met Hendrikje Ellen:


Hij is een zoon van Maria Kragt en van beroep arbeider.
Bij de bijlagen bij de huwelijksakte bevindt zich een verklaring van de Nationale Militie, waaruit blijkt dat hij hoornblazer is geweest en het kan dus haast niet anders of hij is dezelfde als Lambertus Pieter Teuwe, die in 1838 te 's-Hertogenbosch wordt genoemd:


De bruidegom is op 29 mei 1812 te Rotterdam geboren als Lambertus Pieter Tuewe, zoon van Maria Kragt:


De merkwaardige voornaam Tuewe zal hij waarschijnlijk te danken hebben aan zijn vader, die vermoedelijk als achternaam Tuewe had.

Maria Herbers,de moeder van het doodgeboren kind, is waarschijnlijk identiek met Maria Herbers, die op 20 april 1843 te Terneuzen trouwt met Arnoldus Jacob Burgers:


Maria Herbers overlijdt op 27 maart 1846 te 's-Hertogenbosch:


Haar weduwnaar Arnoldus Jacob Burgers overlijdt op 4 februari 1860 te Wageningen.
Uit hun huwelijk is op 20 december 1844 te 's-Hertogenbosch een dochter Arnoldina Burgers geboren, die op 19 november 1870 te Renkum trouwt met Nicolaas Heijkamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten