donderdag 1 januari 2015

Originele voorletters

Johannes Christiaan van der Kolk trouwt op 23 maart 1870 te Arnhem met Luigi Christina Adema. Uit hun huwelijk zijn o.a. de volgende vijf kinderen geboren, die wel heel erg originele voorletters hebben. In 1871 wordt te Tiel een zoon Jan Jacob Johan Jurrianus Josephus geboren met 5 voorletters J:


In 1874 wordt te Tiel wederom een zoon geboren, deze keer met 5 voorletters A, Alexander Arnoldus Adolph Alphonse Aloijsius:


In 1875 woont het echtpaar in Breda. In dat jaar wordt aldaar een zoon geboren met de voorletters C.O.L.C., Constantijn Otto Ludovicus Corsilius:


De vader wilde waarschijnlijk eigenlijk de voorletters K.O.L.K. gebruiken, maar omdat er weinig voornamen zijn die met K beginnen, heeft hij de K vervangen door een C. In 1882 wordt in het gezin van der Kolk-Adema een tweeling geboren, een jongen en een meisje. Het meisje krijgt slechts 4 voornamen, alle beginnend met een H, Hendrina Hubertina Hilbertina Helena, de jongen krijgt, traditiegetrouw, 5 voorletters, en wel 5 x C, Cornelis Columbus Constantijn Cleophas Cipriemus:De traditie met 5 dezelfde voorletters wordt in 1907 voortgezet bij de geboorte van kleinzoon J.J.J.J.J. van der Kolk, die dezelfde voornamen krijgt als zijn vader:


In 1829 trouwt in Helmond Maximilianus Antonius Eduardus Severus Maes, geboren in Antwerpen. In dit geval zijn de voorletters exact gelijk aan de letters van de achternaam van de bruidegom:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten