woensdag 21 juni 2023

Erkenning van twee kinderen gaat niet goed

Op 14 december 1878 trouwen te 's-Hertogenbosch: Jacobus Johannes Henricus Lutters en Antonia Smits:

De bedoeling was, dat bij dit huwelijk twee kinderen erkend en gewettigd zouden worden. In de huwelijksakte wordt echter slechts één kind vermeld nl. Maria Josephina, geboren 's-Hertogenbosch 27 juli 1878. Men is er kort vóór of tijdens de huwelijksplechtigheid achter gekomen, dat er een kind ontbreekt: de namen van dat kind zijn in de marge van de akte bijgeschreven, het gaat om Josephus Johannes, die op 27 augustus 1875 te 's-Hertogenbosch geboren zou zijn als zoon van Josephina Antonia Smits. Dat is echter maar de halve waarheid: de moeder heet in zijn geboorteakte Sophia Antonia Smits:

De problemen zijn daarmee nog niet opgelost, want de geboorteakte van het andere kind: Maria Josephina blijkt te ontbreken. Er zit niets anders op dan een bezoek te brengen aan de arrondissementsrechtbank om alsnog de geboorteakte van Maria in te schrijven:


Op 25 maart 1879 wordt de geboorteakte van Maria Josephina Lutters ingeschreven, krachtens vonnis van de rechtbank van 6 maart 1879:

Zij trouwt op 18 november 1903 te Rotterdam met Johannes Marinus Meeling:

En ondanks het feit, dat haar geboorteakte veel te laat is ingeschreven, heeft zij toch een afschrift van die akte kunnen overleggen:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten