donderdag 1 augustus 2019

Erdman Schmidt is geen achternaam (1)

Als je de websites http://www.wiewaswie.nl en http://www.delpher.nl moet geloven is Erdman Schmidt een bestaande achternaam (geweest). Nader onderzoek heeft geleerd, dat dat niet het geval is. Erdman is een voornaam en geen gedeelte van een achternaam. De stamvader van de familie, Johan David Erdman Schmidt gaat op 26 oktober 1804 te Amsterdam in ondertrouw met Catharina Keller:


Uit de akte wordt niet duidelijk of de achternaam nu Erdman Schmidt is of Schmidt. Johan David Erdman Schmidt overlijdt op 12 december 1847 te Amsterdam:


De namen van zijn ouders worden helaas niet vermeld. Zijn dochter Anna Margaretha Schmidt trouwt op 6 maart 1833 te Amsterdam met Cornelis Baltus Hermanus Canten:


Zijn zoon trouwt als Jan David Erdman Schmidt op 17 mei 1838 te Amsterdam met Wilhelmina Caminha:


Heeft deze zoon Erdman bij zijn achternaam Schmidt gevoegd of is er iets anders aan de hand? Dat laatste is het geval. Zoon Jan David Erdman is met deze drie voornamen op 5 oktober 1811 te Amsterdam geboren:


De vader van de boreling heeft zijn zoon dus dezelfde voornamen gegeven als hij zelf had.

Uit het huwelijk Schmidt/Caminha is op 22 januari 1841 te Amsterdam een zoon Jan David Erdman geboren, met dezelfde drie voornamen als zijn vader:


Hij trouwt op 24 december 1867 te Bladel met Annetta Hendrika Groothuis:


Uit dit huwelijk wordt op 2 oktober 1868 te Helmond een zoon Jan David Erdman geboren, met dezelfde drie voornamen als zijn vader en grootvader:


Deze zoon trouwt op 18 oktober 1894 te Haaksbergen met Anna Stefania Johanna Kramme:


(wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten