donderdag 1 september 2022

Een bijzondere reeks voornamen: Lipjen Libbes Joekje Libbes (1)

Op 27 april 1876 werd te Ambt Almelo geboren: Lipjen Libbes Joekje Libbes, dochter van Diederik Post en Gezina Johanna Koersen:

Er vallen twee dingen op in deze reeks van voornamen. De voornaam Libbes wordt twee keer vermeld én deze voornaam is eigenlijk een patroniem van Libbe.

Lipjen Libbes Joekje Libbes Post trouwde op 12 maart 1896 in de Stad Almelo met Fredrik van de Velde:

Fredrik van de Velde overleed op 17 juni 1933 te Almelo. Zijn weduwe Lipjen Libbes Joekje Libbes Post overleed op 29 april 1958 te Almelo: 

Je zou denken, dat haar reeks van vier voornamen slechts één keer is voorgekomen, maar dat is niet zo. Ik heb tot nu toe vier personen (inclusief bovengenoemde) aangetroffen met deze bijzondere reeks van voornamen. Het zal u niet verbazen, dat de andere drie bloedverwanten zijn van de bovengenoemde.

Genoemd echtpaar Post-Koersen heeft een dochter Sophia gehad, die op 18 oktober 1900 in de Stad Almelo trouwde met Jan Dekkers:

Uit hun huwelijk is op 26 juli 1906 in de Stad Almelo een dochter Lipjen Libbes Joekje Libbes Dekkers geboren:

Zij trouwde op 7 maart 1931 te Almelo met Gerrit Knoop:

Genoemd echtpaar van de Velde-Post heeft een zoon Diederik gehad, die op 19 juli 1920 te Almelo trouwde met Catharina Jennegina Fenna Timmerman:

Uit hun huwelijk is ca. 1921 in Almelo een dochter Lipjen Libbes Joekje Libbes van de Velde geboren, die op 21 januari 1942 te Leiden trouwde met Bernardus Johannes Schiphorst:

Uit dit huwelijk is een dochter Lipjen Libbes Joekje Libbes Schiphorst geboren, die gehuwd was met Willem Verhoog. Uit dit huwelijk is op 2 december 1970 te Warmond een dochter Paulien Joekje Verhoog geboren, die op 8 december 1970 te Leiden overleed:


De vraag is: Waar komt die merkwaardige voornamenreeks Lipjen Libbes Joekje Libbes vandaan?

Volgende week het antwoord.

(wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten