zaterdag 18 mei 2019

De gevolgen van een nietigverklaring van een huwelijk (2)

Adriana Petronella Nuijts trouwt op 21 juni 1889 te Nieuw-Vossemeer met Adriaan de Klerk, de akte vermeldt dat haar eerder huwelijk met Adolphus Raemdonk op 27 juni 1888 nietig is verklaard:


De bijlagen bij de huwelijksakte bevatten het vonnis:


Uit het vonnis blijkt dat Adolphus Raemdonck eerder gehuwd  was op 8 oktober 1864 met Barbara Dhanis. Er is dus blijkbaar sprake van bigamie.  De plaats van dat eerste huwelijk wordt helaas niet vermeld.
Bij het tweede huwelijk van Adriana Petronella Nuijts wordt een kind Maria Catharina erkend, dat op 23 september 1888 te Nieuw-Vossemeer is geboren, de oorspronkelijke geboorteakte vermeldt dat Maria Catharina een dochter is van Adriana Petronella Nuijts vroeger echtgenote van Adolphus Raemdonck, wier huwelijk op 27 juni 1888 is nietig verklaard:


Er zijn nog een paar vragen. Waarom is het huwelijk nietig verklaard,, waar is het huwelijk met Barbara Dhanis gesloten en waarom wordt er bij het tweede huwelijk slechts één kind gewettigd terwijl er nog twee kinderen van Adriana Petronella Nuijts in leven waren, te weten Franciscus Johannes, geboren 29 september 1881 en Catharina Johanna, geboren 11 november 1882?

(wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten