donderdag 22 maart 2018

8 x de Nooijer te Arnemuiden en 9 x Koelewijn te Bunschoten

De achternaam de Nooijer komt zeer vaak voor in Arnemuiden. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat er in Arnemuiden een bruidegom en bruid trouwen, die allebei de Nooijer heten en als dan ook de moeders van bruidegom en bruid de Nooijer heten kunnen we wel van een niet-alledaags huwelijk spreken. En zo'n huwelijk vond op 11 juni 1887 te Arnemuiden plaats. Toen trouwden: Paulus de Nooijer, zoon van Marinus de Nooijer en Grietje de Nooijer (beiden overleden) met Elisabeth de Nooijer, dochter van Blaas de Nooijer en Susanna de Nooijer. De bruidegom krijgt huwelijkstoestemming van zijn grootvader van vaderszijde Johannes de Nooijer.


Bijzonder is dat de huwelijksakte wordt getekend door acht naamdragers de Nooijer, achtereenvolgens door: Paulus en Elisabeth de Nooijer (bruidegom en bruid), Johannes de Nooijer (grootvader van vaderszijde van de bruidegom), Blaas en Susanna de Nooijer (ouders van de bruid), Marinus de Nooijer (zwager van de bruidegom, hij trouwde op 13 mei 1882 te Arnemuiden met Cornelia de Nooijer, zus van bruidegom Paulus) en tenslotte Gillis en Lieven de Nooijer (ooms van de bruid).

Acht naamdragers die een akte ondertekenen is veel, maar het kan beter. Op 14 mei 1870 trouwen te Bunschoten: Tijmen Koelewijn, zoon van Roelof Koelewijn en Geertje Koelewijn met Willempje Koelewijn, dochter van Roelof Koelewijn en Marritje Koelewijn:


De huwelijksakte wordt getekend door negen naamdragers Koelewijn, te weten: Tijmen en Willempje Koelewijn (bruidegom en bruid), Roelof en Geertje Koelewijn (ouders van de bruidegom), Roelof en Marritje Koelewijn (ouders van de bruid), Peter Koelewijn (broer van de bruidegom) en Willem en Jan Koelewijn (ooms van de bruid).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten